top of page

Importera bilar ifrån Europa

Har du tänkt på att importera en bil ifrån Tyskland eller något annat land i Europa?


Letar du efter din drömbil, men hittar inte den i Sverige?


Har du hittat en bil i Tyskland, men du vet inte hur du gör för att få hem den til Sverige?

Då har du hittat rätt! Vi på Laholms Biltransport kan hjälpa dig. Från köp tills att bilen är registrerad och körklar i Sverige. Då utbudet på bilar är mycket större i Tyskland, så har vi i Sverige importerat bilar under en lång tid. Även om priserna på vissa bilmodeller är samma som i Sverige, så kan färg, utrustning och miltal göra att det är bättre att köpa bilen i Tyskland.


Förra året, 2020, såg vi hur fler och fler svenskregistrerade bilar gick till Tyskland, men nu har denna trenden börjat vända, iallafall när det gäller det övre skiktet av de mer exklusiva bilarna.


Hur går det då till?


Steg 1

Du kontaktar oss när du hittat en bil eller när du bestämt dig vad för typ bil du är ute efter.

Vi kan då ge dig råd och ge dig svar på eventuella frågor. Du kan även konsultera oss med val av bil, då vi alla är väldigt insatta i de flesta biltyperna och vet vad som gör en bil attraktiv på marknaden.

Vi har all kompetens i bolaget och vårt stora kontaktnät gör att vi till och med kan lösa en inspektion av bilen på plats i det specifika landet.


Steg 2

När du bestämt dig vilken bil du skall köpa, så konsulterar du oss i hur affären skall göras, inklusive besiktning av bilens skick, betalning, försäkring samt hur säljaren skall förbereda bilen för transport.


Steg 3

Vi bokar in bilen för en transport, öppen eller täckt beror på vad du som kund önskar, och tar kontakt med bilhandlaren för att stämma av.


Steg 4

Transporten går till vårt garage i Laholm där vi ställer bilen i vårt garage och skickar in alla dokument till transportstyrelsen.


Steg 5

När vi fått klart med transportstyrelsen bokar vi in en registreringsbesiktning så fort som möjligt. Vi gör sedan registreringsbesiktningen och sedan är bilen klar för att hämtas eller fortsatt transporteras till dig.Vad är då fördelarna för dig att låta oss göra denna helhetslösning?


Du vet vad det kommer kosta redan innan köpet av bilen är gjort. Du slipper lägga tid på att lära dig och oroa dig för att något går fel i registreringen eller transporten. Vi ger dig råd och svarar på alla frågor du har. Du får en personlig kontakt som finns tillgängliga under hela resan.
6 088 visningar2 kommentarer
bottom of page